Om kravexperten

Johan Natt och DagJag heter Johan Natt och Dag och jag arbetar som oberoende konsult i kravhantering på flera nivåer i olika typer av verksamheter. Jag har sysslat med systemutveckling i över 20 år och hjälper företag och organisationer med kravprocesser, kravledning, verksamhetsanalys och kravanalys inom upphandling, utveckling och outsourcing.

Syftet med denna blogg är att främja god praxis, moderna metoder och ett strukturerat angreppsätt. Myter och missuppfattningar blir också hårt ansatta på vägen. Jag välkomnar saklig diskussion och är beredd att omvärdera mina övertygelser.

Med förankring i teori och erfarenhet bloggar jag för att alla ska lyckas bättre med sina IT-investeringar. Om livscykeln för systemet är längre än 1 år och om det involverar fler än 3 personer är jag övertygad om att du på vinner på strukturerad kravhantering. Men det är viktigt att välja rätt i djungeln bland profeter och metoder. Förhoppningsvis kan denna blogg hjälpa dig på vägen.

Kravhantering?

Kravhantering är ett brett område som påverkar organisation, produkt och projekt på olika sätt. Mål och syfte med kravhantering är att bygga eller köpa rätt system – om alls. Det är ett angreppssätt för verksamheten att lyckas med IT-investeringar, vare sig det är produktutveckling för en bred marknad, intern systemutveckling eller upphandling.

Mängder av böcker, artiklar och exempel från verkligheten påvisar värdet av god kravhantering. Med god kravhantering får man bättre kvalitet till lägre kostnad. Trots detta besväras mängder av företag och organisationer av höga kostnader och mindre lyckade satsningar. Det finns många anledningar till varför det blir så men inte sällan är det dolda brister i kravhanteringen – eller avsaknaden av densamma.

Min erfarenhet

Jag byggde egenhändigt mitt första kommersiella system 1989. Det var ett system för lagerhållning och distribution av spikplåt. Sedan dess har jag hunnit med en civilingenjörsexamen i datateknik och en doktorsexamen i kravhantering. Praktiker som jag är har jag sedan arbetat som konsult med mottot ”lev som jag lär”. Mera information hittar du om mig på LinkedIn.

1 kommentar

  1. canada pharmaceuticals online
    canada pharmaceuticals online · november 12, 2019 at 20:01:33 · →

    canada pharmaceuticals online

    Om kravexperten – Kravexperten.se

Kommentarfältet är stängt, men trackbacks samt pingbacks är aktiverat.